tisdag 4 augusti 2015

Sverige: Luleå

Semesterresa dag 3-4: 31.7.2015-1.8.2015

Vi lämnade Sangis tidigt på morgonen för att fortsätta färden mot Luleå. På schemat för dagen stod Leos lekland i Luleå. Det uppfyllde alla förväntningar. Storasyster vågade åka i alla attraktioner helt på egen hand. Hon sprang iväg direkt vi kom dit. Men det var överskådligt och väldigt lite folk då på fredagsmorgonen då vi kom dit. Så det gick bra att hon fick springa på i egen takt. Lillasyster prövade också på rutschbanorna men var inte lika entusiastisk.









Eftersom det är sommarlov så kommer Leo och hälsar på tre gånger per dag. Men det var en väldigt kort tid, bara under låten de spelade så kanske 3 minuter per gång. Storasyster vågade både krama Leo och puffa honom i tassen. Lillasyster tittade mer skeptiskt på honom.




Lite Leo souvenirer köpte vi med oss hem. Tröjorna kostade 99kr styck och gympapåsen 49kr, slushen med lejonhållare 49kr. Det utlovades endast naturliga färgämnen och naturligt socker i slushen. Storasyster valde blå färg. Hur naturligt är det? Slushen var jättesöt så vad menas då med naturligt socker? Första gången vi köpte slush, men det var nog ingen höjdare skulle jag säga. Hellre att ungarna dricker iskall smoothie då. Det blir ju nästan som slush. 


Då vi lämnade Leos lekland vid 14-tiden var det riktigt varmt och fint ute. Så vi åkte iväg på lite shopping i centrum av Luleå.

Den utlovade Pippi-klänningen och trosorna skulle köpas på Åhléns. Det blev slutligen ett nattlinne, 6 trosor, 7 strumppar och 3 strumpbyxpar med Pippi Långstrump på. Därtill två solhattar och ett ark med tatueringar. Sammanlagt 92 euro rikare blev Åhléns av vårt besök. Men vi sparar en del av grejerna till julen. Strumporna och 3 par trosor får storasyster i julklapp.


Vi övernattade på Scandic Luleå i 2-bäddsrum. Vi bokade direkt via Scandics hemsida och med flex så summan blev 1201kr. Utan flex får man det 36kr billigare, men då måste man betala direkt man bokar med VISA. Jag gillar inte det systemet. Så vi betalade 36 kr mer med friheten att avboka ifall vi hade  ställt in resan eller omvärderat övernattningsalternativ.
Ett mycket fint hotell med sköna sängar. Poolen var lite väl kall för storasyster som är van vid badkarsvattnet. Men vi prövade både poolen och bastun.





Hotellfrukost och lek på lördagsmorgon innan vi begav oss vidare ...



 Vidare till Dollarstore och Leklandet som fanns på samma väg som Scandic Luleå, nämligen på Banvägen. Jag läste om Dollarstore i en Facebookgrupp och ville för första gången upptäcka denna butik. Lika billig som Gekås, Ikea, ÖB och Rusta. Dollarstores reklamtidning hittar du även på webben.
Billigaste barngalgarna jag hittat, 6st för 10kr. Det slår Ikeas pris på 8st för 29kr.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar