tisdag 4 augusti 2015

Sverige: Haparanda och Sangis

Semesterdag 2: torsdag 30.7.2015

Vi startade som vanligt kl.8 på morgonen. Vi fortsatte färden från Kalajoki norrut över gränsen till svenska Haparanda. Där besökte vi IKEA, Rusta och några snusbutiker. Storasyster köpte ett cyklop på Rusta.





Vi övernattade på en riktigt fin gård, en gammal ladugård som byggts om till motell. Sangis motell och camping ligger riktigt vid E4an. Lätt att hitta dit och vi rekommenderar verkligen stället. Det lämpar sig för alla, både barnfamiljer,yngre eller äldre par. Mycket lämpligt även för husbilsresenärer eller campare. Vi bodde i rum nr 2 som var ett 2-bäddsrum längst upp mot vägen. Vi stördes inte alls av trafiken ändå. Rymligt och bra tyckte vi. Så man ryms bra i ett mindre rum. Vi bokade vårt rum direkt via mail till Sangis motell och camping. Det gick mycket smidigt och bra. Motellägarna var trevliga och det kändes riktigt hemtrevligt att bo där. En halvtimme med bil till Haparanda och 1,5h till Luleå. Sangis motell är öppet året om.





Grillplats fanns ute vid ån nära campingen. Det fanns också gungor, studsmatta, fotbollsmål, basketkorg, sandlåda och lekstuga. Även en minigolfbana hade man till förfogande. Vi vaknade som vanligt vid 6-tiden. Storasyster var ute tidigt på morgonen och spelade minigolf. Allt vad man kan önska sig som småbarnsfamilj finns på Sangis motell och camping.





Fin utsikt mot bron och älven. Ett idylliskt sommarställe. 


Ordentlig sopsortering fanns det. Jag skulle gärna ha alla de där soplådorna hemma också.





Lek i lekstugan på gården


 Sangis motell och camping i Sangis http://www.sangiscamping.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar