måndag 16 maj 2016

Sverige: Vasa-Umeå- Vasa- hotellpaket

Över helgen har vi varit på en tur med Wasaline. Båten går från Vasa i Finland till Holmsund, utanför Umeå i Sverige. Båtresan tar 4,5h per väg. Vi åkte på fredagsmorgonen 13.5 och kom hem med dagsturen på söndagen 15.5.

Här är lite bilder från båtresan till Sverige. Vi bokade ingen hytt. Det blev 4,5 långa timmar. På hemresan bokade vi hytt. Det behövdes nog.Storasyster önskade sig pommes frites. Detta är en barnportion. Hon åt kanske en tiondel. Korv äter hon inte.  Lillasyster åt en korvbit. Sedan fick pappa äta upp resten.Land i sikte
På hemresan fick vi en överraskning. Wasaline har fått en maskot, en tumlare. Lillasyster blev mycket förtjust i honom. Hon gillar verkligen maskotar.
Vi köpte något som heter hotellpaket. Då vi bokade hotellnätter samtidigt som båtresan blev det hela mycket billigare. Vi sov två nätter i familjerum på Scandic Umeå Syd. Här hittar du mera info om hotellet. Vi gillar Scandic.

I somras bodde vi på Scandic Luleå. Det var dock ett större hotell. Där fanns lite mera leksaker och ett riktigt lekrum för barnen. I Umeå fanns det inget lekrum men väl en liten vrå där barnen kunde hålla sig. Dock hade de en förmåga att vandra runt lite överallt. De hittade nya kompisar att leka med på hotellet. Vi tyckte att hotellet i Luleå var bättre. Men det är långt att åka till Luleå varje gång vi skall ha semester.Frukost på hotelletNågon vidare matlust har våra barn inte, trots det delikata utbudet som Scandic erbjuder. Mycket ekologiskt, frukt, mjölkfritt och glutenfritt. Storasyster åt bara frukt på lördagsmorgonen. På söndagsmorgonen testade hon en pannkaka också. Lillasyster åt mestadels prinskorvar och några små bitar pannkaka. 


Det fanns fruktsmoothies i små fina glas. Mycket gott!
Kompishäng efter frukosten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar